Fiiliksiä reissun päältä

Matka vasta alussa – nyt jo epäilyttää.

Tässä hieman fiiliksiä reissun alusta. Olen tällä hetkellä Tanskassa. Fiilis 3/5.

Onko reissu oikea paikka opiskella?

Rupesin tässä miettimään, että onkohan matkustaminen se optimaalisin elämäntyyli siinä tilanteessa, kun haluaa oppia jotain uutta (jota pitää opiskella tietokoneella)? Tuntuu, että energia on mennyt pääosin siihen, että etsin seuraavaa ruokapaikkaa, yritän löytää majapaikan tai muuten vaan sekoilen jossain.

Olen suosinut reissullani Airbnb:tä, mutta ehkä olisin voinut varata myös hotelleja. Kielimuuri muutaman majoittajan kanssa aiheutti sen, etten meinannut löytää asuntoa ollenkaan. Lisäksi eräässä Tanskan puolen asunnossa ei toiminut netti juuri yhtään. Siinäpä koitat kehittää “netissä tienaamisen taitoja”. Perkele.

Keski-Eurooppa ei sytytä

Odotan jo innolla, että pääsen pois täältä keski-Euroopan kuhinasta. Kaipaan lämpöön, ja mietin jo, että olisikohan minun kannattanut painua suoraan lentäen Aasiaan. Noh, ehkä Espanja ja Italia muuttavat mieleni.

Kirjavinkkejä

Kuten sanottu, en ole päässyt kunnolla koneelle opiskelemaan. Olen kuitenkin pystynyt lukemaan ihan mukavasti. Tällä hetkellä menossa on aivan timanttinen kirja: Erilainen ote omaan talouteen.

Tässä kirjassa on kyllä kaikki, mitä taloudellisen riippumattomuuden saavuttamiseen tarvitaan.

Tosin tässä vaiheessa minulla on mennyt jo niin paljon rahaa tähän reissuun, että olen alkanut kyseenalaistaa koko suunnitelmaa. Jospa Aasiassa helpottaisi, kun ruoka ei maksa niin helkkaristi.

Minulla on kaiken lisäksi muutamia vanhoja lainoja, joita pitäisi tässä samalla lyhennellä. Olen yrittänyt googlettaa, kannattaako vanhat lainat maksaa säästöillä pois vai ei, mutta en ole vakuuttunut kummastakaan vaihtoehdosta. Eniten *itutta, että tuli otettua noita vippejä aikana, jona korot olivat melkoisen korkeat. Nyt kuulemma tuli voimaan laki, joka rajoittaa noita riistokorkoja.

Laitan päivitystä, kunhan pääsen saksasta Espanjan puolelle.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *