Penninvenyttäjän matka alkakoon

Penninvenyttäjän matka

Tervehdys kaikille. Tämä on elämäni ensimmäinen blogi. Tuskin juuri kukaan sitä lukee, mutta kirjoitanpa kuitenkin. Harkitsen joskus tämän siirtämistä toiselle alustalle, jos oikein innostun.

Tässä kirjoituksessa vastaan seuraaviin kysymyksiin:

 • Kuka olen ja mistä tulen?
 • Mihin olen menossa?
 • Miksi perustin tämän blogin?
 • Minkälaista sisältöä lukija voi löytää blogistani tulevaisuudessa

Mies vailla menneisyyttä

Noh, ehkä tuo otsikko on hieman kärjistetty. On minulla menneisyys. Siitä ei kuitenkaan ole paljoa kerrottavaa. Olen 29-vuotias mies Pohjois-Karjalasta, jolla ei ole mitään koulutusta.

Aloitin nuorempana monta koulua, mutta en syttynyt mistään. Useita pätkätöitä on tehty, mutta suurimman osan ajasta olen ollut työttömänä.

Moni voisi määritellä minun olevan syrjäytynyt. Wikipedian mukaan syrjäytyminen tarkoittaa yksilön, kotitalouden tai jonkin ihmisryhmän joutumista taloudellisesti ja sosiaalisesti ongelmallisiin olosuhteisiin, joista on huonot mahdollisuudet vapautua. Sosiaalisesti ongelmallisilla olosuhteilla voidaan viitata esimerkiksi yhteiskunnan tai sen yksittäisten jäsenten taholta tulevan arvostuksen puutteeseen eli niin sanottuun sosiaaliseen leimautumiseen.

En tiedä miksi Suomessa nuoret miehet syrjäytyvät – en ole tutkija. Koen itse, että vaikeudet löytää sopivaa koulua, ja erityisesti vaikeus päästä sisään haluttuun opiskelupaikkaan (olen hakenut vaikka minne yliopistoon) ovat pääsyitä sille, miksi en ole löytänyt kunnon töitä. Lisäksi minulla on ollut paljon epäonnea naisten kanssa. “Sitä oikeaa ei ole löytynyt”.

Entiset kaverit aloittavat perheitä ja ovat hyvin kiinni työelämässä. Jotenkin välillemme on syntynyt kuilu, jota en osaa täyttää. Tunnen alemmuutta nähdessäni menestyviä ystäviäni, enkä siksi jaksa panostaa näihin suhteisiin. Metsä vastaa kuten sinne huudetaan, eivätkä hekään enää soita minulle.

Muutoksen aika, minne menisin?

Noin vuosi sitten päätin, että jätän Suomen taakseni. Oli aika löytää uusi suunta elämälleni. Innostuin paljon mediassa olleesta FIRE:stä, eli aikaisesta eläköitymisestä. Idean mukaan kuka vaan voi säästämällä ja sijoittamisella saavuttaa vapauden palkkatöistä. Inspriroiduin blogeista kuten Pohatta ja Mr. Free.

Tämä iski minuun kovaa. En ole löytänyt paikkaani tässä yhteiskunnassa, joten miksi en yrittäisi päästä siitä kokonaan eroon?

Lisäksi innostuin nettibisneksestä. Ilmeisesti on olemassa ihmisiä, jotka tekevät läppärillään bisnestä mistä päin maailmaa tahansa.

Haaveilen nyt siitä, että voisin elää esim. Thaimaan kustannuksilla, mutta laskuttaa yrityksiä Suomessa. Näin pärjäisin rahallisesti hyvin.

Suomessa elinkustannukset ovat suhteellisen korkeat. Siksi haluan lähteä maailmalle.

Sunnitelmani on seuraava:

 • Reissata pienellä budjetilla Euroopassa tämä lokakuu, ja ehkä osa marraskuusta.
 • Siirtyä sitten Aasian edullisiin maihin.
 • Opiskella netissä rahan tekemistä, sijoittamista ja eläköityä ulkomailla
 • Kehittää englanninkielen taitoani
 • Löytää elämäni rakkaus

Asioita, jotka auttavat minua eteenpäin:

 • Minua ei pidättele Suomessa mikään
 • Sain 4kk sitten potkut (jälleen) töistä, ja saan ansiosidonnaista vielä pitkään. Voin siis rauhassa etsiä uusia tulonlähteitä. Moni voi pitää valtion rahoilla matkustamista epäeettisenä mutta ei minua kiinnosta. Tämä sama valtio on minut kelkastaan jättänyt!
 • Olen säästänyt ja sijoittanut jo jonkin aikaa. Vaikka potti on pieni, se toimii hyvänä hätävarana maailmalla.

Blogin tarkoitus

Perustin tämän päiväkirjan useasta syystä. Ensinnäkin, haluan kirjoittaa omia ajatuksiani ylös. Toiseksi – usko tai älä – haluan olla yhteydessä ihmisiin, vaikka olenkin “syrjäytynyt”.

Luulen, että voisin saada netistä ystäviä, kenen kanssa löytää yhteinen sävel.

Toiseksi, tämä on ensimmäinen askeleeni nettibisneksen opetteluun. Olen lukenut, että blogeilla voi tienata, ja jostain on aloitettava, vaikka en mitään vielä mistään tiedäkkään. Suurin osa nettiblogeista on tehty WordPressillä, ja tässä blogissa voin harjoitella sen käyttöä.

Suurin inspiraationi on Tim Ferrisin neljän tunnin työviikko-kirja. Sen oppien mukaan haluan elää.

Blogin tulevaisuus

Minulla ei ole tarkkoja suunnitelmia siitä, mihin tahtiin aijon kirjoittaa. Todennäköisesti kirjoitan sitä enemmän, mitä yksinäisempi olen 😀

Tätä kirjoittaessani istun Helsinki-Vantaan lentokentällä. Lento lähtee muutaman tunnin päästä Tukholmaan. Sieltä aijon edetä Siltaa pitkin alaspäin. Päämääränäni on Sisilia, jonka rannoista olen haaveillut jo pitkään.

Haluan kirjoittaa lukijoilleni (onkohan niitä?) jatkossa ainakin seuraavista aiheista:

 • Miten matkustaa pienellä budjetilla
 • Miten säästää pienistä tuloista ja sijoittaa
 • Miten opiskeluni nettibiskeksen suhteen on kehittynyt
 • Miten tulevan vaimoni etsintä on edennyt?
 • Mitä olen oppinut maista, joissa olen matkan varrella matkustanut

 

Kukaan ei ollut hyvästelemässä minua kentällä tänään. Äiti tosin laittoi viestiä – ei taida uskoa, että olisin reissussa kovinkaan kauaa. Suomeen ei jäänyt mitään, olen valmis aloittamaan alusta.

Wish me luck.

 

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *